( uid_21365 | 2020. 10. 03., szo – 16:47 )

Nem tudom pontosan, de talán ha úgy tűnik hogy a lakosság legalább 5 százaléka belehalna, akkor már azt mondom elgondolkodnék a dolgon.

De sietve kiemelem, nem arra gondolok hogy aki megfertőződik, annak az 5 százaléka! Úgyse lehet pontosan tudni, hányan fertőződtek meg. Arra gondolok amit írtam: a populáció 5 százaléka vagy több! (bár őszintén bevallom, nálam rezeg a léc hogy nem 10 százalékot kellett volna-e írnom... de azért az 5 már olyan hogy legalábbis vitaalapnak elfogadnám).

Azaz, ha tényleg kezdene kissé a középkori pestisjárványhoz hasonlítani. Mondjuk nem kéne olyan durvának lennie mert a pestisről tudjuk, hogy néha egész országrészeket teljesen kipusztított, vagy legalábbis majdnem. Ott nem 5 hanem olykor 50-nél is nagyobb volt százalékban a halálozási arány. De azért az 5% már olyasmi lenne amit legalább ÉSZRE LEHETNE VENNI esetleg!

Egyelőre az én környezetemben egyetlen emberről tudok csak aki meghalt, a főnököm feleségének az egyik barátnőjének az anyukája. Őt se láttam soha csak a főnökasszony mesélte hogy meghalt covidban. És még ez a hölgy is már SZÁZ ÉVES ELMÚLT, ha jól emlékszem! Na most ezek után azt mondom, lehet hogy ott volt benne a covid, de ki tudja tényleg az okozta-e a halálát...

Senki másról nem hallottam a környezetemben. Fertőzöttről igen, de olyanról aki meghalt benne, nem.

Nos, ilyen körülmények közt nem fogok beszarni a félelemtől már bocsáss meg...