( _Franko_ | 2020. 09. 06., v – 10:22 )

Van más álláspont is: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/bodolai-szerint-a-kirugott-foszerkeszto-ba…

Ez a más álláspont ugyanattól a HírTv-től van, akik szemrebbenés nélkül összevágtak két külön bekezdést és levágták az egyik mondat elejét és végét, hogy aztán együtt elemezhessék? Ezt az álláspontot Bodolai se tartja már, mert nyilván nem csak Dull szivárogtathatott, elég sokan tudtak arról a tervről, nem csak Dull.

Felmerült benned, hogy lehet más ok is, mint a NER térnyerése?

Hogyne, biztos lehet más ok is, de az utóbbi 10 évben a NER folyamatosan teret nyert az Index.hu Zrt körüli céghálóban, kezdve azzal, hogy 2011-ben Spéder bevásárolta magát és létrehozta a CEMP konglomerátumot, aztán folytatva azzal, hogy erre a még Fideszes Simicska szinte azonnal opciós jogot szerzett erre, majd ezt az opciót beváltotta a G-nap után, ekkor alakult ki az alapítványi szerkezet, majd 2018-ban, a nagy leszámolás után jött Oltyán és Zielger, aztán meg Vaszily is, mint tulajdonosok. És most ott tartunk, hogy az új Index első számú főszerkesztő helyettese az az ember, aki éveken át gondját viselte az orbanviktor.hu oldalnak. Nem, nyilván nem történt semmi érdemleges.

NER térnyerése - te verziód

Ez nem az én verzióm, hanem a történtek eléggé konzisztens verziója, csak kognitív disszonanciát okoz egyesekben.

index szándékos tönkretétele egyidejűleg rákenni a NER-re - Bodolai verzió

Az a helyzet, hogy Bodolai ezt a helyzetet nagyon csúnyán benézte, lavírozott az új tulajdonosok és a régi szerkesztőség szabta határok között, egyre többet egyeztetett Vaszily Miklóssal (és a részletekről nem igazán hajlandó beszélni), ezt a nyomást egyre többször propagálta a szerkesztőség felé, így ott már hónapok óta fokozódó nyomás volt és a 2018-as tulajdonosváltás óta amúgy is fokozott a nyomás, nem a semmiből pattant ki ez a dolog.

pénz a háttérben - én verzióm ( a csődközeli helyzetet elengedtem, utána néztem, nem valószínű )

Az egyik legjobb negyedévet hozta az Index.hu Zrt, amióta létezik. Furcsa lenne, hogy pénzügyi problémák lettek volna.

szimplán a körülmények önjáróvá váltak, Dull kirúgása után a slepp úgy gondolta: itt az idő új munkahelyet grundolni maguknak, az indexes sztori farvizén

Ahja, de ez átfedésben van az első ponttal, a NER térnyerésével.

Tegyük fel, hogy a NER térnyerése van a háttérben: teljesen elképzelhetetlen az, hogy eddig volt hajlott a hátuk, és most attól féltek, hogy fel kell egyenesedni?

Aham, tehát, ha az Index origósodni fog és a Telex olyan lesz, mint amilyen az Index volt, akkor ismét segget csináltál a szádból. Mit gondolsz, mi lesz az Index tartalmi és szerkesztési jövője?