( _Franko_ | 2020. 09. 05., szo – 10:45 )

Amit idéztem, azt a a média1 teljesből idéztem, nincs megvágva. Azt kérdeztem tőled, hogy változott-e a spéder óta szerkesztő gárda, erre nem mondasz semmit.

Hogyne lenne, nem a mondat elejével kezded és nem a mondat végével fejezted be. Ezt vágásnak hívják.

hogy jön ez a két dolog össze? én azt mondom, hogy a céget amibe átültek, azt a kirúgás előtt alapították, mert készültek a robbantásra.

A céget, amit alapítottak, azt augusztus 10-én jegyezték be, a felmondások - nem kirúgások - pedig július 24-én történtek.

Te azt írod, hogy azért kellett a cég mert kellett az új domén és nem megy gyorsan.

Az új cég nem megy gyorsan, a domain gyorsan megy, ezt is írtam. Te amúgy mit tennél, ha egy augusztus 10-én bejegyzett céggel még napokig nem tudnál megvenni egy domain-t, amit kinéztél magadnak, ráadásul úgy kellene megvenned, hogy az eladó ne tudja előre, hogy mire fog szolgálni a domain?

Én arról beszélek, hogy készültek a robbantásra, te pedig arról, hogy cég kell a domainhez.

Miből látod, hogy készültek? Amikor felmondtak, nem volt cég, nem volt domain, nem volt kész portál, nem volt semmi. Most van cég, van domain, de nincs még portál. Miből látod ezt a nagy előzetes felkészültséget?

Ha nem készültek volna a lelépésre, akkor kirúgás után alapítanak céget, mert ugye addig nem biztos semmi.

A felmondás után alapítottak céget, a Van Másik Kft-t.

Még egyszer: a cégstruktúrának mi köze van a pénz lenyúlásához?

Elég sok, mert Bodolai az egész cégcsoportról beszélt, te meg az Index.hu Zrt cégre próbálod ezt értelmezni, amiről Bodolai pont az idézett rész előtt mondta, hogy ott bizony nem voltak visszaosztások, ellenben az akkori Index anyacégnél. Az Index.hu és az Index két külön entitás.

Folyamatosan azon rugózol, hogy a cégháló, meg a tulajdonosi szerkezet, meg több cég ... stb. De ezek lényegtelenek, mert nem volt nyomás a szerkesztőségen! Egy nyomás volt rajtuk, hogy hol a pénz!

Lényegtelen momentum, hogy a bevételek mind az Indamedia Sales cégbe folytak? Lényegtelen, hogy az Index.hu Zrt nem kapott közvetlen bevételeket az index.hu portál bevételeiből? Nem volt nyomás a szerkesztőségen? Láttad Dull Szabolcs életújtát? A közmédiában a Krónika riportere volt 2011-ig, amikor jött a pártállam és átvette az irányítást a közmédia felett. Ezek után az Origo újságírója volt 2014-ig, amikor jött a pártállam és átvette az irányítást az Origo felett. Ezek után a Figyelő és a Menedzser magazin külsős újságírója volt, amikor jött a pártállam és átvette az irányítást a lapok felett. Ezek után az Index újságírója, majd főszerkesztője lett, amikor... nem értette meg, hogy mi folyik körülötte?

Persze ne vitassuk el, a NER közelebb került de ha nem volt politikai nyomás akkor mi volt a gond ha nem a pénz?

Mi van, ha azt feltételezzük, hogy politikai nyomás volt és a pénz elég lett volna? Mert a cégbírósági adatok szerint nem volt pénzügyi probléma. Egyébként is jó lenne, ha próbálnál konzisztensen írni a dolgokról, például el kellene döntened, hogy kirúgták őket, vagy pedig kirúgatták magukat vagy pedig felmondtak. Konzekvensen kirúgást írtál, ami nem illeszkedik a nyitó állításoddal, hogy "a vállalat lerablása miatt előálló csődhelyzet, és mivel elfogyott a pénz, ezért új cégbe mentették át magukat".

Amúgy mutatnál pénzügyi helyzetet, hogy milyen csődhelyzetről van szó? Veszélyben van-e az index.hu portál a csődhelyzet miatt?