( bucko | 2019. 12. 23., h – 02:39 )

Maradni fog minden a régiben... == Hány éves a linux? Naugye. Mégis szarvashibákkal kell megküzdeni. Kissé szkeptikus vagyok.

....és assembler/hardver szemléletedet == Legalább tudod mit csinálsz. Tehát ez kifejezetten előny. *

továbbra is a szarköszörülésre fogod használni. == Lásd fent: Nem fog sikerülni, tehát lesz mit tenned.

Vitán felül áll, hogy képes vagy megtenni, == Hiszek benned, mert érted és ki is tudod javítani.

de attól még sokak számára használhatatlan marad. == Hiába javítod ki, mert az új kezdeményezés is minden bizonnyal bughalmaz lesz, amivel sokan fognak szívni.

Összefoglalva: Megdícsértelek, de a legújabb titánoknak nem hiszek. (akik nem azonosak veled)

 

A véleményemet arra a tapasztalatra alapozom, hogy rengeteg dolgot egész jól el tudnak készíteni, de egyes dolgokat meg nem. A haggal kapcsolatos dolgokat meg igen gyakran nem. Úgy látszik a hang az olyan entitás, ami nem tűri a dilettánsokat és talán nem "csak szoftver".

 

* gépeszmérnökként == Nem győzöm hansúlyozni, hogy van ilyen diplomám, de soha nem dolgoztam a szakmámban. 1983-tól a VIFI-ben dolgoztam. A beosztásom a végzettségem miatt gyártmánytervező volt (~gépész fejlesztőmérnök), de az osztályvezetőm jóvoltából hardverfejlesztői munkát végeztem. (lézernyomtató, cdrom vezérlő) A hardveres pályafutásomat hosszabb AIX kitérővel megszakítottam. Ez alatt a hardver megmaradt hobbi és mellékes munkaként. Terveztem pécébe kártyákat bios extension-t és programoztam assemlerben. Úgy 7 éve folytattam a szakmát. Jelenleg kisebb motor(kerékpár)diagnosztikai műszereket tervezek. (mikrokontrollerrel, assemblerben, de meg tudnám írni C-ben is:))

Szóval pont arra utaltam, hogy hardveres szemlélettel nyilvánvalóan ki tudod javítani a szoftveresek remekműveit. ;)