( TCH | 2019. 12. 11., sze – 15:11 )

> Ebben a szavazási rendszerben ha bármelyik opciónak nagyobb a támogatottsága egy másiknál az össszes többitől függetlenül, akkor nem nyerhet a másik (na jó, ennél kicsivel bonyolultabb a helyzet, mert létezhet körbeverés, de ez az elmélet alapja).

> Tehát ebben a rendszerben kvázi összeadódnak a nem systemd-t támogató szavazatok.

Ez a két állítás nem zárja ki egymást? Most vagy a legnagyobb támogatottságú nyer, függetlenül a többitől, vagy összeadódnak - azaz nem függetlenek egymástól - az anti-systemd szavazatok?

Nem tiszta nekem, hogy hogy számolják a támogatottságot. Ha csak azt nézik, hogy mit hányan húznak be elsőnek akkor az első állításod igaz, de pont akkor triviális az a helyzet, hogy <50%-nyi systemd támogató behúzza elsőnek az F-et, a többit meg elosztva jelölik meg elsőként és akkor az F kapja a legnagyobb támogatottságot.
Ha a helyezések pontot érnek, akkor a második állításod igaz és összeadódnak a systemd ellenes szavazatok, ami bonyolítja a dolgot, de matematikailag így is kijöhet olyan eredmény, hogy az F kapja a legtöbb pontot, úgy, hogy kevesebb, mint 50% jelölte elsőnek, a többi meg utolsónak, ha a többi szavazat közt nagy lesz az eloszlás (azaz az egyik csávó elsőnek jelöli a A-t, és hetediknek a B-t, a másik meg pont fordítva), főleg úgy, ha a helyezések pontértéke nem egy ponttal növekszik az egy pontot érő utolsótól kezdve és én nem látom a pontokat sehol sem, hogy melyik helyezés mennyit ér. (Minél nagyobb lesz a tér a helyezések értékei között, annál többet fog nyomni a latban az első helyezések száma.)

> Továbbra is fenntartom, hogy emiatt a rendszer miatt teljesen alaptalan ez az összeesküvés elmélet.

Reméljük neked lesz igazad.

> Amúgy meg az egyes opciók is az emberektől jöttek, kb úgy kell elképzelni ezt, mint ahogy a HOVD-n mi választjuk ki először az kategóriákat, aztán a jelölteket és végül szavazunk a jelöltekről.

Inkább úgy, hogy a kategóriák és a benne lévő jelöltek adva vannak és lehet tenni javaslatokat, hogy mit vegyünk ki, vagy tegyünk be és aztán ez vagy meghallgatásra talál, vagy nem, de ha sokan vannak ellene, akkor pláne nem fog.