( SzaCsaJo | 2019. 07. 03., sze – 16:53 )

Elindultunk onnan hogy nem találsz normális szakembert, kiderült hogy mégis (tanárként fura lett volna ha nemsikerül), akkor keresel valami mást amin sírni lehet. Mennyivel jobb ez mint amit sokan nem szeretnek a mai fiataloknál?

Azt gondolom, hogy a konkrét esetek nem a te problémáid, nem hallgattad meg a másik oldalt (pl. a szakácsot miért is nem megy le a Balatonhoz az álomfizetésért vagy a pincért). Azt gondolom, hogy a magyar munkaadók 10-20-30 évvel ezelőtti viselkedése kitermelte számukra az ideális munkavállalót. Az autószerelő átverhette az ügyfelet, az államot (adó és járulékok), és a dolgozót (nincs vagy félig bejelentve stb.) most ez megváltozott persze hogy nem tetszik. De ugye nem haragszol meg, ha a magyar munkakódér nem sírok a válladon.

Azt gondolom a munkaadók jellemzően a társadalom felső 5% ba tartoznak, ők azok akik igazán hatással vannak a politikára, ha ez probléma lenne megoldanák/megoldatnák.

ui. a helyzet javul az egyházak veszik át a szakmunkásképzés is, azokban az iskolákban majd biztosan megtanulják a szakma szeretettét.