( micsa | 2019. 05. 17., p – 11:35 )

Hany vilagi uralkodo nyirt ki mindekit, aki "nem úgy gondolkodik, mint ő"? Es hany ember halt meg azert, mert veletlenul valamilyen termeszeti kincs felett epitettek hazat maguknak?

sok... de attól a kereszténység részéről nagy képmutatás a "ne ölj" meg hogy "szeretet vallása" mellett... Azért a valóságot vegyük tudomásul és a felelősséget vállaljuk...

Vilagi emberek kozott nincs pedofil? Csak a vallasosak verik a noket?
de van pedofil... a különbség csak az, hogy az egyházak ezeket inkább eltussolják...

A katolikus egyhaz az ovszerhasznalat tiltasa mellett nem beszel arrol, hogy ne fekudj ossze mindekivel? Vagy csak ki lett cherrypickelve az egyik fele a mondatnak, igy oda lehet bofogni egy forumra nevtelenul, hogy egyhaz ==== az aids okozoja.
és te tényleg azért nem fekszel össze mindenkivel mert az egyház tiltja vagy mert van erre önnön indíttatásod? Most komolyan: intelligens embernek mondani kell, hogy ne öljön? Tényleg ennyire primitívek az emberek?
Mert szerintem csak nincsenek "felnevelve" és nem gondolkodnak, főleg logikusan és kritikusan.
Az intézményesített egyházaknak a tömeg kell, aki megeszi amit ők mondanak, nem az értelmes emberek. És nem föltétlenül a hatalom miatt, hanem mert a vallásban nem működik a "reality check"... a tévedések beismerése presztízs és hitelvesztéssel járhat, stb. stb. Ezért kellene szvsz kidobni az egészet.

Képzeld el, hogy az ateistáknál is van "morality". És létezik szekuláris humanizmus. Ez nem attól lesz, hogy megmondták nekik, hogy ne ölj.

De úgy tűnik, hogy ez számodra új: https://www.salon.com/2015/11/30/catholic_dogmas_are_killing_people_in_…

Kisse mintha demagog lennel.
szerintem csak a valóságban szeretnék élni