( trey | 2019. 03. 14., cs – 07:26 )

Nem kell megkérdezni, mert pontosan emlékszem. Üzletvezető voltam a '90-es években és tudom, hogy hogyan mentek a pénzügyek. Be kellett mennem a bankba és egy átutalási megbízást írnom. Volt bankkártya lehúzónk, csak senkinek nem volt hozzá bankkártyája vagy kedve, hogy ilyen szarokkal szórakozzon.

Értem én, hogy neked könnyek szöknek a szemedbe a kádári szocializmusra gondolva, amikor 3900 forintot kerestél (venni meg semmit nem tudtál belőle), de valahogy engem jobban vonz a mai világ, amikor fogom a telefonom és kényelmesebben használom mint egy bankkártyát.

"nem ugy hogy mennek az nfc-s telefonjukkal a setaloutcan es meglatjak a hw kereskedot es bemennek es megtetszik nekik vmi szolnak hogy csomagoljak be es a penztarnal odanyomjak a telojukat.. :D"

Pedig priceless, amikor látom a meghökkent pofákat, hogy több százezres vagy milliós tételt telefonnal akarok fizetni. Akkor nekiáll okoskodni, hogy "PIN-t fog kérni", "meg úgyse fog menni, mert ilyen, meg olyan limit" (amiről azt sem tudja melyik mi), én meg odatartom és voilá, kész. Ami marad utána, az a tátott száj.

--
trey @ gépház