( trey | 2019. 03. 04., h – 08:07 )

"114060 randa fekete :p"

Ez a klasszikus. Nekem pont az egyszerűsége tetszik.

"nekem egy Oyster+gold+kék jobban bejönne, másnak meg lehet bazári :)"

Volt a karomon, mert éppen nem tudtak mást mutatni Bécsben. Amellett, hogy valóban vásárinak hat, kurva nehéz is. Az a 18 karátos arany ebben a tömegben már nem vicc. Meg az a 31 ezer eurós ár sem való a gyenge szívűeknek :D Acélból, feketében szerintem sokkal szebb.

"viszont ilyen szintű órától amit elvárnék azt egy Day-Date hozza,"

Most szándékosan komplikáció-mentes órát szerettem volna. Ha többnyire elegánsan öltöznék, akkor nem Submariner-t, hanem Datejust-ot vettem volna. Nekem a Daydate már túl sok.

"egy tucat autó kétszer ennyibe kerül, nem is tart egy életen át, nem is prémium, nem is bontanak pezsgőt ha aznap 20-at átadnak."

Pontosan erre céloztam. Vettem már át több új autót, mindegyik drágább volt ennél. A bánásmód? Annyi üzemanyagot hagytak éppen benne, hogy a szemközti (szó szerint, kb. 70 méter) kútig éppen elég volt. Ez szerintem egy cigány hozzáállás.

"Patek vs. Omega (vagy akár Rolex) valószínű az anyagár nem különbözik nagyságrendileg, de sokkal több a megmunkálás ideje. Meg persze a többi tényező, hogy mennyire akarják exkluzívnak megtartani."

Így van. A videó ki is tér arra, hogy mik a különbségek. Viszont aki ebben a kézimunkát tiszteli, annak az Omega csak egy tömegcikk a Patek-hez képest.

"bexei.hu az gyártási időtartamról és az AHCI is már értelmet nyer"

Meg fogom nézni!

--
trey @ gépház