( Balzamon | 2018. 10. 15., h – 10:09 )

Vége: az Intel kivonul a telefonos-tabletes piacról
Ezek szerint rosszul tudom az Atomos vonalat. Én erre a cikkre emlékeztem. Ott azt írták befejezi az Intel a tabletes vonalat.

Extra vékony házzal jön a Slate. A melegedés a MS Surface-nél is probléma. Itt miért ne lenne? Legfeljebb, ha nem futtatsz komolyabb alkalmazást. Ami az op.rendszer miatt végül is így is lesz. Csak akkor minek a nagy teljesítmény?
surface book heating problem

Még hogy az ultrabookokban nincs hűtés:
Asus Zenbook UX301: a nagybetűs Ultrabook

Még mindig nem érted: Mire jó ez a kategória?
- Nem jó második gépnek, mert marhat drága!
- Nem jó tabletnek, mert túl nagy!
- Ha nem jó tabletnek, akkor felesleges az érintőképernyő!
- Nem jó elsődleges gépnek, mert túl kicsi, és kevés a tárhely!
- Ha ráteszed dokkolóra, felesleges a tabletfunkció és az érintőképernyő.
- Minek egy ekkora tabletbe előre hátra drága kamera? Láttam ugyan kínaikat tablettel videózni, meg fényképezni. Elég röhejesen nézett ki.

Persze az sem értem meg, hogy ki ad pénzt ezért:
Microsoft Surface Book 2 1TB

Ez csakúgy mint a Surface vonal szerintem rétegtermék. Csak pár embernek lesz jó, mert hiába a nagy teljesítmény, az érintőképernyő, a nagyobb mobilitás. Ha a kis méret miatt a legtöbb ember számára elsődleges gépnek kicsi. Ilyen drágán én megértem az MS-t, hogy erőlteti ezt a vonalat, mert nemhogy sorozatgyártásban, hanem akár egyesével kézzel gyártva is nyereséges lehet ez a termék. Csak mint felhasználó nem értem, hogy kinek jó ez a kategória. Otthonra csak azoknak tudnám javasolni, akik nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel. Lényegében felesleges luxus. Munkaeszközként el tudok képzelni néhány munkakört, ahol ez (is) jó lehet, de még mindig túl drága. Egyszerűen nem hozza vissza az árát, mert a legtöbb esetben ki lehet váltani olcsóbb eszközzel. Nagyon nem tetszik az a vonal, hogy a telefonok, tabletek kezdenek drágábbak lenni mint egy prémium laptop. A kevesebb anyagból drágább eszközt gyártani biztos jó a gyártóknak, én mint vásárló viszont úgy érzem átvernek.

Ja és persze más sem érti, hogy ez a termék így mire való:
Google Pixel Slate - Ezt most miért?