( hajbazer | 2018. 10. 11., cs – 18:36 )

Szerinted miért nincs, a polcokon az édes?

Mert engedik a vízízű szart behozni és azt eladni. Mert a minőségre való törekvés fogalma csak a marketingasztalon létezik. Mert a fenntarthatóság és a zöld gondolkodás szintén csak a marketingasztalon létezik.

Talán mert 3-4x drágább lenne?

Be kell tiltani (vagy jól meg kell adóztatni) az 1000 kilométerről idepöfékelt olcsót és egyrészt, nem lesz 4x drágább, másrészt lehet, hogy csak harmadannyit vesznek belőle birkáék, de az minőségi lesz és kisebb eséllyel végzi élelmiszerhulladékként.

az a fajta vékony héjú gyorsan romlik a szállítást tárolást egyáltalán nem bírja, kimész a kertbe leszeded és megeszed

Más az 1000 kilométeres szállítás, más az Alföldről idehozás, és más az, amikor a 40 km-re lévő pest megyei termelők behozzák a piacra. Utóbbi kettőnél nem számít annyira, hogy nem bírja, mert keveset szállítják. Különben nem lehetne kapni a piacokon ilyen, helyi termelőktől származó paradicsomot. Előbbit pedig ki kell tiltani az országból.

Egyébként meg az Állam tehetne a magyar termelőkért, pl normális utak, ami azt jelenti hogy nincs kátyú és sima.

Ebben egyetértünk.