( lavian | 2018. 10. 01., h – 23:04 )

Suto: ez eleg hektikus pontja a dolognak. En negy sotoben sutottem kenyeret, mind mashogy sikerult. Elso par sutes arrol szol, hogy a csalad izleset es a suto lehetosegeit osszehangold.
Kis tipp parade: hasznalj olajosmagvakat. Egy-egy marek a fentebbi mennyisegbe csodat tesz. Nalunk a dio-szezam, len-szezam, csak Len(tort szem), tokmag-napraforgo, es a dio-aszalt paradicsom jott be nagyon, de a nem orolt makkal sem lohetsz melle. A lenyeg, hogy ne legyen tolakodo ize a hasznalt fuszereknek - ebben az esetben a fentiek tekinthetok annak -, mert nagyon behataroljak a kenyer hasznalhatosagat.
En teszek dio, oliva, mogyoro, vagy len olajat a tesztaba, ha mar sutesre keverem. Max fel decit. Nem szarad konnyen ki a kenyer a tarolas alatt. De hasono a funkcioja a fott burgonyanak is. Persze nem kell tulzasba esni. Egy kozepes darab eleg altalaban.
De jatszhatsz kefirrel, joghurttal is. Puhabb lesz a teszta tole. Kicsit izre is mas. Vagy kombinald a fentieket. :)