( ironcat | 2018. 09. 11., k – 08:39 )

Már?

Magyarnak legfeljebb az „utángyártott” változat nevezhető. Az „eredeti” az az amerikai földrészről származik*. A fémdobozos konzerválás angol szabadalom, az üveges konzerv pedig francia találmány.

Ugyanígy kihúzhatnánk az étrendünkből a babot, paprikát, paradicsomot, burgonyát. Gyakorlatilag a ma magyarosnak gondolt ételeink közül nem túl sok élné túl a „profiltisztítást”. Például egy magyaros rántottát illik megszórni fűszerpaprikával. Lecsó? Pörkölt? Gulyás? Halászlé? De a szabolcsi töltött káposzta is ugrott. (Bár a töltött káposzta, a wikipédia szerint, türk eredetű. Ezt vezérünk mostani nyilatkozatai alátámasztani látszanak. :-) )

De a citrom sem őshonos nálunk, sőt azt még nem is termeljük, így a citromos tea is ugrott.

*: Nem véletlen, hogy a népies neve: tengeri.