( juliusk | 2018. 05. 04., p – 13:45 )

>Itt a problema az, hogy nem nezi senki, hogy a "pupos gyerek" milyen kodot ir, hanem hogy "ez pupos bazdmeg!!".

Nem érted. Eddig volt az az állapot, hogy csak azt nézték, milyen kódot ír. Nem érdekelt senkit az illető fogyatékossága, sőt, a projektben részt vevők 95+%-a valszeg nem is találkozott vele soha, nem is tudhatott róla, ha az nem reklámozta.

Pont hogy most jön az az állapot, hogy azt nem nézi senki (vagy legalábbis kevésbé), hogy milyen kódot ír, hanem hogy "juhééé, végre egy púpos"!

Mivel a "púpos" emberek vélhetően nem jobb programozók úgy általában a "nem púposoknál" viszont jóval kevesebb van belőlük, ezért ha inkább a púposokat veszed fel, az azt jelenti, hogy folyamatosan hígulni fog a szakma, mert nehezebben találsz ott megfelelő mennyiségben "jót". Ehhez azért nem kell TDK-zni statisztikából.

Arról nem is beszélve, amelyik szervezet ezt az egész fos témát beengedi a kapuján, ott folyamatosak leszenek a belső viták. Ki számít púposnak? Ha a púposoknak kedvezünk, a féllábúaknak miért nem? Hiszen nekik még rosszabb! Vagy a szemölcsösöknek? A Gizike kódját takarítottam egész délelőtt, csak azért vették fel, mert púpos!

Nem csodálom, ha egy amúgy elég mobilis, képességei alapján top 10%-ba tartozó programozó inkább azt mondja, hogy kösz nem, ebből inkább nem kérek. Főleg amcsiban, ahol nagyon elharapódzott ez az egész történet.

A példádhoz:
Első hangzásra ugyan az a cikkben tárgyalthoz (kirekesztéééés), gyakorlati szempontból teljesen más. A cigány ismerősödet eddig is bármikor szívesen fogadták volna az LLVM projektnél, ha megvan a szükséges skillsetje, nyelvtudása hozzá.