( asch | 2018. 03. 22., cs – 20:11 )

Szerintem:

* Ha nincs teljes autonóm vezetésre engedélyezve a rendszer, akkor a sofőrnek pont olyan a felelőssége, mintha csak ő vezetne.
* Egy jogsival rendelkező bárkire rá lehet bízni jogilag, és az ő felelőssége lesz a baleset. Viszont valójában nagyon nehéz feladat ez, mert "semmit nem kell csinálni", komoly kihívás ébernek maradni. Sőt még az is előfordulhat, hogy a gép magától hülyeséget csinál, az ellen is védekeznie kellene. Tehát jogos az igény komolyabb minőségbiztosításra.
* Kizárólag kamerákra hagyatkozni gagyi spórolás, ami a fejlesztés mai fázisában szerintem sem indokolt. De ha így is van, akkor is lehetne például több kamera, sötétben például egy olyan, ami jelentősen túlexponált beállítással fut, így a sötétbe jobban belát. (Ezzel lehetne a szenzor dinamikatartományát trükkösen tágítani.)
* Ha nem volt esélye a gépnek látni a biciklist, akkor valóban nem a látási viszonyoknak megfelelően vezetett.
* Ugyanez igaz a sofőrre is: ha nem láthatta a biciklist, akkor már eleve túl gyorsan ment a kocsi. Tehát lassítania kellett volna. Ez is egy probléma az önvezető, de ember által felügyelt kocsival, hogy vész esetén még eszébe jut az embernek beavatkozni, de ha csak simán túl bevállalós, akkor nem.