( locsemege | 2018. 01. 05., p – 23:56 )

Persze, csak ez úgy szokott lenni, hogy a hiba benne van, csak még nem fedezték fel. Aztán felfedezik, s ha nincs befoltozva, aktívan kihasználják. Tehát nem belenő idővel a hiba, az kezdetben is ott volt, csak még senki sem tudott róla.

Egy rövid észrevételem lenne. Magam is egyetértek jó néhány hozzászólásoddal, viszont szerintem engedd el ezt az életérzést, hogy Win XP-t kell továbbra is használni, mert szakmaiatlan, sőt, emlékeim szerint a házigazda pihenni is küldött ezért. OK, elmondtad, mindenki tudja, de ne rúgasd ki magad újra, én például kíváncsi vagyok a gondolataidra. De ezt az egyet engedd el.

Van egy másik gondolatom is. Miért nem használsz Linuxot? Azt eléggé meg lehet egyelni, tudod úgy konfigurálni, hogy régi hardware-en is elmenjen. Ugyanakkor az a kellemetlen hírem, nem a kernel futásideje emészti fel a CPU időt, s nem a kernel falja fel a RAM-ot, hanem az alkalmazások. A legfrissebb böngészőkhöz XP-n is sok RAM kell, annyi, amennyi az XP megjelenésekor még nem volt a hétköznapi ember számára technikai realitás.

Csak egy példa. A 16 MiB flash-sel és 64 MiB RAM-mal szerelt router-emen is Linux fut - OpenWrt/LEDE -, s még a pulseaudio hangszerver is vidáman elmegy rajta ennyi memóriában, ha jól emlékszem, egy 650 MHz-es CPU-n.

Egyébként munkahelyemen Windows 10-zel vert meg a sors, bár használom a Windows Subsystem for Linux alrendszerét is, de az operációs rendszer még egyszer sem dobta el magát. Mint ahogyan mindkét itthoni gépemen stabil a Linux is. Router-rel együtt mindhárom gépen. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE