( vl | 2017. 06. 05., h – 14:40 )

Igazából itt megmondja, hogy mi a baja.

Az egyik, hogy az abi_x86_32 nincs konzisztensen beállítva. Ez egyszerű, bele kell írni a make.conf-ba, hogy USECPU="abi_x86_32" (ha már van ott USECPU, akkor hozzá kell adni ezt is). Hacsak nem értesz hozzá nagyon (szemlátomást nem ez a helyzet), akkor nem akarsz vegyesen abi_x86_32-vel és nélküle fordítgatni.

A másik, hogy a teamviewerből nincs stable, tehát kell neki a ~amd64 keyword a package.keywords-be.

A harmadik, hogy random package-eket random bindist flaggel fordítottál, ergó ezek nem szeretik egymást. A bindistre úgy általában szerintem nincs semmi szükséged, ergó mindent -bindist-tel akarsz fordítani (make.conf: -bindist).

Továbbá nem jó hagyni elárvult, régi verziókon a csomagokat, mert abból csak a szopás lesz később. Több stratégia is létezik, de ha helyben fordítasz, akkor az emerge -1pvuDN world egy jó kiindulópont, hogy mikkel kéne kezdeni valamit (lehet -p helyett az --ask is), aztán a frissítések után emerge --depclean -p (szintén -p helyett lehet --ask), hogy ne maradjanak fent random újrafordíthatatlan csomagok (az megintcsak random emerge hibákat fog adni később).