( strogg | 2017. 05. 24., sze – 13:47 )

Sportlövészként így kell tárolni. A lőszert külön kell zárnod, ez jellemzően egy nagyobb pénzkazetta a fegyverszekrényen belül. Tehát két zárat kell kinyitnod még ha tárba is van foglalva.
A vadászoknál a vadász fegyver elvileg lehet töltve is, de nem csövön és biztosítva, jellemzően vadászházban éjszaka. De őszintén szólva a vadászfegyvert pont nem erre használnám. A vadászfegyverek jellemzően nem arra vannak, hogy önvédelemre használd. Nem olyan a tár és csőre töltési mechanizmusuk. Lehet erre használni, de nem mindet. A "lapát" sörétest pl nem tudod feszteleníteni, ha megnyomod az elsütőt szépet fog szólni. De a pump-action rendszerűt igen. És a hosszú csövű vadászpuska optikával sem éppen arra való, hogy az előszobában "ijedelmedben" "jogos önvédelemből" lelőj valakit. Egyszerűen esetlen az egész. Szvsz mindent fegyvert arra amire való. A vadászfegyver igazából vadászatra van kitalálva, használjuk arra. A pump action otthon védelemre, vagy valami rövid lőfegyver.
Amúgy biztosan nem áll meg a jogos védelem és hirtelen ijedelem esete amikor át kell rágnod magadat a saját biztonsági rendszereden, amit (főleg sötétben) elég hideg fejjel tudsz csak kivitelezni.
Jogászokat végig kéne feszíteni a kereszten mint spartacus bandáját budapestig, mert valami eszméletlen szemét aljas módon képesek mindent kitekerni, hogy véletlenül se lehessen igazad. Mély gyűlölettel vagyok irántuk.

-42-