( gee | 2017. 02. 14., k – 00:55 )

Nem értek teljesen egyet ezzel, bár teljesen tagadni se merném.

Volt olyan projekt, ahol pl. Google sheets használatával dolgoztunk. Baromi jó volt, hogy egyszerre többen tudták szerkeszteni a dokumentumot, és az igényeket (amik nem voltak túl durvák) simán kiszolgálta.

Azon a projekten pl. egyáltalán hozzá se nyúltam a telepített office programcsomagjaimhoz. Nem volt rá szükség.
Sőt, az online doksi által biztosított kollaboráció, az, hogy mindig a legfrissebb verziót látja mindenki, az, hogy ott a history, kifejezetten jobb, mint a helyben telepített táblázatkezelővel piszkálni ugyanazt a táblázatot.

Szóval van olyan felhasználás, ami mellett nem hogy nem szükséges, de rosszabb a helyi office.

Viszont az biztos, hogy a Google doc/sheet nem tud annyit, mint egy telepített MS office. Nem tudom, hogy az Excel online (vagy nem tudom, mi a hivatalos neve. Office 365 ez?) az mindent tud-e, amit a helyi telepítés.

Arra már láttam példát, hogy helyi Excelben összerakott sokat faragott, formázott, de egyébként nem bonyolult táblázat nem működött jól google sheets alatt. Ha az online Excelből is hiányzik esetleg ez-az, ami a telepített verzióban megvan, akkor viszont ez arra lehetne példa, amikor jó, ha van helyben telepített office.

A fenti cég a teljes levelezést, dokumentum kezelést, doksi megosztást google alapokra helyezte át a korábbi helyben telepített ms alapú megoldásról. Így nem volt online Excel, így nem tudtuk megnézni, hogy abban ment volna-e az a bizonyos táblázat.

Mindenesetre úgy tűnik, én félreértettem. Én úgy vettem ki enpassant beírásából, hogy azt mondta, mindegy, mi az operációs rendszer + nem kell semmilyen office, mert böngészőben úgyis minden jó lesz - szóval én online elérhető office-ban gondolkodtam.