( mhmxs | 2016. 08. 31., sze – 16:05 )

"egy olyan allapotot, ami fuggetlen a peldanyoktol" ha fuggetlen lenne kulon is tennem ;) egy olyan allapoto tarol, ami az osszes peldanyban kozos. De ez szemlelet beli kulnbseg. En szivesebben tartom az egyszer hasznalatos dolgokat a felhasznalasi helyehez legkozelebb. Szerintem az a zavaro, ha kavirnyasznom kell kell jobbra ballra, qualifier stringek alapjan kell megtalalni a konkret peldanyt, stb. A kod van ertem es nem forditva. (meg kevesebbet is szeretk gepelni ;))

"igy kulonul el szepen az object graph construction a business logictol" A peldanak emlitett egy helyen hasznalatos regexpre visszaterve. Az a kod, ami a regexpet hivja (eltekintve attol, hogy az static vagy injected), az business logic vagy nem? Tippre igen. Valami logikat valosit meg, amihez mintat kell illesztenie. De az a minta a logikahoz tartozik, ahhoz senki masnak semmi koze hozza.

Mi vegyesen hasznaljuk mindig azt, amire szukseg van. Es szerintem nem megy homlok egyenest a az OOP elveknek.

Amugy arrol is el lehetne vitatkozni, hogy az egesz annotaciosdi meg injection mennyire utkozik az OOP elvekben, mert sokaknak arrol is megvan a maga kis velemenye.

-
Big Data trendek 2016