( hrgy84 | 2015. 12. 01., k – 11:15 )

"Minek két ekvivalens UI elem, mikor egy képes ellátni mindkettő funkcióját?"

FYI: most is ket ekvivalens UI elem van, mert megmaradt a start kepernyo is, plusz van start menu is, csak a regitol eltero dizajnnal.

Egyebkent csak ugy megkerdeznem, hogy belegondoltal mar abba, hogy nem a te Windows-hasznalati szokasaid az egyetlen udvozito megoldas a vilagon? Marmint, en orulok, hogy te boldog vagy a metros felulettel, de ez egy csak egy velemeny, nem pedig egy objektiv erv mellette. Nekem van egy jol osszerakott rendszerem az alkalmazasok kezelesere, aminek resze a klasszikus Start menu is. Lehet, hogy neked undorito a kepernyo 13%-at elfoglalo menu, csak epp azt nem veszed figyelembe, hogy ez nincs mindig ott, csak amikor kell, ellentetben peldaul a talcaval/QL-lel, ami folyamatosan zabalja a kepernyo teruletet (tudom, el lehet azt is tuntetni, meg nem jottem ra az ertelmere). A regi mappas start menu azert volt jo, mert egyszerre csak nehany ikont kellett atneznem, es nem kaprazott folyamatosan a szemem a csillivilli icy-fancy ikonok garmadajatol, ami egyszerre a szemembe villan az uj start kepernyo/menu hasznalatakor. Pont ezert ruhellem az okostelefonok startmenujet is (az iPhone-rol ne is beszeljunk), de ott meg valahogy elviselem, de hogy desktopon is ezzel kelljen szivnom, az egy kicsit a pacinak a masik fele.

Nem mondom, hogy en jol hasznalom a Windowst, biztos,hogy sok mindent lehetne jobban hasznalni, nekem ezek a szokasaim, en igy hasznalom a gepet, es ennek keresztbetesz az uj eroszakolt dizajn, ami raadasul _nem_ teszi kenyelmesebbe az eletemet. Mert ha legalabb jobb lenne, ha lenne _barmi_ elonyom a metros feluletbol, akkor azt mondom, OK, valtsunk. De nincs, semmilyen elonye. A csempekre meg ertelmes megoldast eleg keveset lattam, raadasul a notifikaciok sokkal hasznosabbak, mint azok a csempek, amiket amugy se surun latok, mert napi 2-3x latom osszesen a start menumet.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik