( tombenko | 2015. 11. 04., sze – 08:09 )

Értem én, de ha tudom, hogy a másik mit ért egy kifejezés alatt, akkor nem rugózok azon, hogy de az nem is azt jelenti.

Egyrészt nem vagyok gondolatolvasó, honnan kellene tudnom, hogy mit ért alatta? Másrészt komoly kommunikációs zavart okoz, ha valamit nem a bevett és eredeti jelentése szerint használok. Harmadrészt pedig egyes szavak átértelmezése és saját kényem-kedvem szerinti jelentéstartalommal való felruházása kiválóan alkalmas a vitapartner és vele egy csoportba sorolható más személyek degradálására, ami kifejezetten rossz vitakultúrára utal.

Igen, a véleményeket a full liberális környezetben végtelenségig lehet ütköztetni, és közben a világ nem full liberális része halad tovább.

A kiutat úgy hívják, hogy konszenzus. Emiatt (is) nehéz sok embernek elviselni a liberalizmust. Viszont a végtelenített viták is elkerülhetőek, hogy ha alkalmazunk egy olyan testületet, ami a konszenzusra jutásban nyújt segítséget.

Az a másik véglet.

Nem, a véglet az az, hogy végképp nem lehet ellenvéleményt megfogalmazni. Ilyen van pl. Észak-Koreában. A kettő között elég széles az átmeneti sáv, mikor, mit és hogyan lehet kritizálni, illetve milyen következményei lesznek.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel