( Semir | 2015. 11. 02., h – 01:09 )

@Bolond: Először is, minden tiszteletem, hogy te végig rágtad magad ezen a tömérdek süketelésen....

@Oscon:
Idézet:

Ha egyszer az EU egy temérdek támogatást ad az országnak - amit a jelenlegi uralkodó párt szétlop úgy tűnik - akkor ezért cserébe valamit adni kell, ez valahol így normális.
Lásd előző pont.

Az EU közösség, elvileg, és nem Németország egyoldalú vágyainak kielégítője. Többön áll a vásár, és a kapott pénzekért cserébe nem kell csettintésre ugrani, mert afféle demokráciaszerű berendezkedés van.

Azért ez nem így megy. Az EU nem "csak úgy" ad támogatást. Ez nem Alíz, meg a csodaország. Az EU a csatlakozást megelőző befizetések és a piac megnyitása miatt ad támogatást. (Multik kiviszik a pénzt -> EU visszamanagel projekteket.)

Már vannak olyan hangok az EU vezetői között , hogy megvonják az ország pénzügyi támogatását a menekülthullám idején tanúsított magatartás miatt.

Igen, ezt a liberális (és egyéb) baloldali pártjaink is nagyon szívesen szorgalmazták. Sőt, felszólították az EU-t, hogy tegye.
Így kb az is elképzelhető, hogy ezek a hangok _ezek_ a hangok, vagy innen indultak.
Melyik másik (EUs) ország kéri saját magára a nagy kést??!?! Ezen kéne elgondolkodnia igen sok embernek.

"off: Köszönöm az új cimkét "
Migránssimogató, így hívják. Ha eleget tájékozódtál volna a témában, már tudnád ;)

"Nem pedig azon dolgozni, hogy áttolják a problémát más szomszédos EU országokra,"
Úgy érted, mint Németország?
A kezdetektől fogva azon volt, hogy Törökre tolja a problémát, ami most már akkora, hogy a balkáni útvonalon fekvő országoknak parancsolgat, hogy oldják meg a problémát, különben NO bezárja a határait.
Tehát: valaki más állítsa meg a folyamatot, különben segget kell csinálnunk a szánkból, ami meg olyan rosszul néz ki.
DE! Mindeközben a retorika meg az, hogy senki nem lehet olyan embertelen, hogy nem engedi rendezetlenül beömleni a migránsokat az EU-ba.

"Én nem kapok EU pénzt nekem végül is nem fog hiányozni..."
Gondolom, amekkora károsult vagy, kocsid sincs, így nem jársz az utakon. Nem használod az EUs pályázatokból épült/készült/finanszírozott/felújított épületeket, intézményeket, szolgáltatásokat. Nem verte ki a szemed az elmúlt években a rengeteg EU zászló a projektek előtt levő táblákon.