( xclusiv | 2015. 10. 10., szo – 23:03 )

Mármint a _szerinted_ jó irányba. (*)
És ugye úgy gondolod, hogy mi "külsősként" bármilyen nyomást is kifejthetünk az lkml tagjainak kommunikációjára, míg szerintem nem.

És a csillagozás. Szóval nem követem az lkml-t, itt találtam ezeket a linkeket.

Az első linken Linus elküldi a faszba Maurót, aki előbb betolt egy olyan patch-et ami eltörte a userspace-t, aztán pedig nekiállt megmagyarázni, hogy á, ez a patch fasza, ellenben a userspace szar.
Én csak a saját példámat tudom felhozni, mert én is csináltam már hibát. Ilyenkor az első mondatom mindig az, hogy bocs, ezt elb*sztam. És igen, le szoktam azt is írni, hogy azért basztam el mert kevés volt az idő, szar volt az input, vagy akármi, de mindig az az első, hogy bocs, elb*sztam, javítom, és a saját kis checklist-emre felveszek egy olyan ellenőrzést/testcase-t/stb. amivel az ilyen hibákat később remélhetőleg el tudom kerülni.
És a lecseszés után Mauro is azt írta, hogy "I know and I'm doing my best rejecting patches that could potentially break userspace in advance. Sometimes shit happens. Sorry for that". És ez maradt ki abból a leveléből, amiért Linus elküldte a f*szba. És szerintem ha az első reakciója nem az lett volna, hogy a userspace a hibás és nálunk minden fasza, akkor valszeg linus reakciója is más lett volna. Már ha egyáltalán lett volna, mert lehet hogy bele se szólt volna.

A második esetben szerintem nem is volt kifejezetten durva, a harmadik esetben pedig valami nyilvánvaló szemetet küldött be valaki stabilként, ami linus-nak egy csomó plusz munkát okozott. Hát nem csodálom, hogy nem volt boldog...