( djszapi | 2015. 10. 06., k – 14:00 )

> Más viszont nem tudja. Én sem szívesen adományoznám a szabadidőmet vagy tudásomat olyan csoportnak, ahol bunkó parasztok a körülöttem levők. A maximalizmus nem jelenti azt, hogy a jó modort teljesen el kellene vetni. A kettő megfér egymás mellett.

Hat ugye kinek mi a jo modor. Ez is relativ. Illetve nem mindig celszeru uj operacios rendszert irni nullarol. Lehet valami nem jon be a Linux kernel fejleszteseben. Nekem is van par ilyen dolog. Engem is nagyon tamado felulet fogadott, mikor kuldtem par patchet. Eleinte igy ereztem, mint Te. Csak aztan eldontottem, hogy igazabol eleg sok pozitiv dolgot hoz az emberi eletbe a Linux kernel napi szinten, tehat komprosszumkent elfogadom es tovabb lepek. Semmilyen "community" nem lesz tokeletes. Mindenhol lesz valami, amit el kell fogadnod, ha ott maradsz, es nem a szad ize szerint megy.

Sok ember persze nem hajlando kompromisszumra, es tovabball. Ez is teljesen rendben van, ahogy ezt Linus Torvalds is megfogalmazta parszor. Teljesen nyugodtan tessek tovabb allni, ha nem tetszik valaki. O nem fog maszkot felhuzni emiatt. Egyebkent en meg nem latom azt a fajta veszelyes helyzetet a Linux korul, mint amilyen sokan ezt felfestik. Gyakorlatilag a napi elet resze a Linux nagyon sok embernek.

> ???

Hat ez a no eljatszotta a szerencsetlen kihasznalt noszemelyt ferfiak altal, pont, mint a cikkben. Ennek fejeben segitokeszen alltam hozza es segitettem neki, mert megtehettem. A viszonzas kihasznalas volt, es meg a vegen "meg is vert", mikor megprobaltam visszakerni a penzem, ahogy korabban megallapodtunk. Termeszetesen nem dongoltem a foldbe, pedig lehet paran masok megtettek volna. En csak uriemberesen vedekeztem. Termeszetesen nem az anyagi, hanem moralis resze a megdobbento. A lenyeg, hogy noi tobbletjogokrol szovegelt es ezzel a dumaval hasznalt ki. En ezeket mar nem szeretnem bevenni. Nem szeretnek kulonbseget tenni no es ferfi kozott, kesz.