( BZoltan | 2015. 04. 27., h – 19:48 )

Én többet nem ragálok erre a "152 helyen lesz a lib és ez gáz" felvetésre. Válaszoltám ere vagy tucatszor. Kérlek olvasd el valamelyiket.

"Mivel nem ismerem a snappyt részleteiben, ezért én nem tudom."

Ez nem igaz ->

https://developer.ubuntu.com/en/snappy/
http://www.ubuntu.com/things
https://developer.ubuntu.com/en/snappy/guides/

de ott van a teljes fejlesztő gárda a freenode #snappy csatornán. Az összes név akit látsz a snappy hírekkel kapcsolatban megkereshető és munkaköri leírásukban van, hogy válaszoljanak neked (én itt most szabadidős tevékenységet csinálok)

"Az az ügyfél hülye :) Ami még nem baj, csak én spec. annak nem örülök, ha a hülye ügyfél miatt felforgatjuk a többieknek a terepet."

Én nem hülyézném le azt az ügyfelet aki mondjuk a stabil kiadású platformhoz ragaszkodik. De azt a fejlesztőt sem aki már ma a jövő évi stabil kiadásra szeretne fejleszteni húszmilliárd fork nélkül :)

"lemaradtam valamiről, hirtelen megtalálta a programozó társadalom a szent grált, és 60 éve először tudnak sechole mentes szoftvert írni? "

Igen, vélhetőleg lemaradtál arról, hogy az android, ios és ubuntu phone alkalmazások csak user space-ben és csak a regisztrált API-khoz férnek hozzá. Erre próbáltam célozni. Sajnálom, hogy páran _direkt_ félreértik ezt. De mindegy, poénkodni nem rossz... de azért szerintem te is érted, hogy mire írtam ezt és miért.

"feláldozza a security jó részét a fejlesztői kényelem oltárán"

Milyen biztonsági kompromisszumot látsz ebben az izolált és konténeres megoldásban?

" A disztribútor dolga meg majd reménytelen lesz,"

Leírtam már máshol, hogy a disztribútor dolga már most is reménytelen. Toljál be tízezer appot a Debiánba.. majd szólj ha mindegyik megérkezett az Experimental repóba. Pár évtizedbe bele fog kerülni. Szóval.. ez az út addig járható ameddig nincsenek alkalmazások.

A libekről meg szerintem kár többet beszélni mint amit eddig beszéltünk. Nem a libek lényegesek itt.