( BZoltan | 2015. 02. 07., szo – 13:38 )

Ne haragudj, de alapvetően tévedsz vagy ferdítesz.

Egyáltalán nem igaz, hogy ne számítana a "külsősök" véleménye. Minden levlista publikus, minden eszmecsere a publikus IRC csatornákon folyik. Hetente pubikus video hangout-ok vannak. Negyedévente publikus konferenciákat tartunk. Minden döntéshozásban, a legmagasabb szintig bárki megközelíthető és meggyőzhető. Az IRc csatornákon én magas sem tudom, hogy ki dolgozik a Canonical-nak és ki nem.

A szakmai viták és eszmecserék után viszont mindig van egy döntés...ami mögé a teljes csapat beáll. Attól, hogy nem az történt amit te szerettél volna attól még a döntés az nyitottan lett meghozva. De mutasd, hol van az archívumban a te leveled? Milyen nicken vagy jelent az ubuntu csatornákon? Te milyen érveket hoztál az álláspontod alátámasztására. Az Ubuntu közösség egy meglehetősen meritokratikus szervezet. Bárki beleszólhat bármibe, ha van mögött valódi teljesítmény. Aki kontributál annak a véleménye mindig is többet fog számítani. Kibicként a partvonalról okosnak lenni lehet, de nyilván nem veszi senki komolyan az ilyeneket.

Az Ubuntu One pedig egy sima fizetős szolgáltatás volt amit ingyen adtak sokaknak, sokáig. Én sem örültem annak, hogy lelőtték, de egy ingyenes szolgáltatás leállításán szerintem nem sportszerű nyafogni.

Az, hogy az Ubuntu ad-hoc másolna másokat az nem igaz. Én egy 8 fős fejlesztő csapattal dolgozom együtt közvetlenül. Pontosan tudom, hogy nem másolunk sehonnan semmit.

Azt, hogy belátják, hogy anyagi bukás az gyakran előkerülő bemondás. A Canonical nem publikus cég. Vagyis a nyeresége-vesztesége sem publikus. A tulaj dolga, hogy mi számít neki nyereségnek. De az a hír járja, hogy már jó ideje nyereséges a cég. De ahogy az sem érdekel, hogy a te zsebedben mennyi pénz van úgy az sem érdekel, hogy a cég tulajának mennyi pénze van. Ez magánügy.

Na, de én itt veled lezárnám ezt a témát. Úgy érzem, hogy indulatból, félinformációkra alapozva egy nagyon elfogult vélemény alapján ekézed itt az Ubuntut. Amihez jogod van... bár nem értem. Ne használd ha nem tetszik, kérd vissza a pénzed ha fizettél bárkinek.