( xero | 2014. 09. 17., sze – 02:55 )

Nos mivel én heavy duty Mac user is vagyok, így számomra mint elsődleges telefon a legcélszerűbb megoldás az iPhone. Szintén régi motoros vagyok ilyen téren.

Viszont második készüléknek időről-időre kipróbálok ezt-azt az öreg igásló 6310i helyett. Volt már nálam Nexus4, HTC ONE, de a méretük (az is bőven benne van a pakliban, hogy a 6-os szifont eladom a fenébe pár hét után és veszek egy 5S-t) és a droid egy-két butasága mindig visszahúzott.

Na de most rátérnék a mondókám lényegére. A fentebb szerepeltetett problémák mellett a leginkább zavaró az számomra, hogy ki kell lépni az "ökoszisztémából". Kényelmes és praktikus embernek tartom magamat. Macerálom eleget a technológiát akkor amikor fizetnek érte, azon túl nem kívánok ilyesmivel szívni, ezért is piszok egyszerű nekem az iPhone. Viszont amint beugrik második készüléknek egy más os-el felvértezett kütyü, meg vagyok lőve kicsit. Nem szinkronizál minden úgy és olyan egyszerűen, de leginkább nincsenek meg a softwarek amiket már megvettem. Ez pedig gond. Bőven 300€ fölött költött már app-ekre, így egy teljes platformváltás bőven túlmutatna a készülékvásárlás költségein. Az ilyen-olyan eszközeimről már nem is szólva. Ennek ellenére az i4S-i6 váltás után, megpróbálok megint egy 6310i - Sony Z3 compact váltást is. Meglátjuk mi sül ki belőle.

Érdekelne, hogy ez Nálad nem játszott szerepet, vagy alapvetően nem is használsz olyan mennyiségű app-et, hogy a döntést befolyásolta volna?