( zZsOlTi | 2014. 09. 15., h – 17:19 )

"Szerintem ezzel nincs baj, több (főleg magyar) alkalmazást láttam, ami megkérdezi az usertől első indításkor, hogy hova mentse az adatbázisát. "

Szerintem ez teljesen rossz hozzáállás egy telefonnál. Egy app ne kérdezzen ilyet, mert a felhasználók fele sikítófrászt kap, ha ilyet lát.

Az a baj, hogy ezekre az eszközökre az emberek egyszerű használati tárgyként tekintenek és nem számítógépként. Informatikusként ezek triviális dolgok, de egy átlag usert pont annyira nem érdekel (és nem is kellene tudnia), hogy hova menti a telefon a képeket, meg hova teszi egy app az adatbázisát. Mint ahogy egy mikrosütőről sem tudja, hogy hogy működik belül. Bekapcsolja -> melegít, ez a dolga, és nem tesz fel technikai jellegű keresztkérdéseket. A telefonon ha megnyomja a kamera gombját, akkor mentse el a képet. Mindegy hova, csak ott legyen ha megnyitja a galériát.

Az megvan, mikor megkérdezel valakit, hogy hova mentette a doksit és azt válaszolja, hogy a wordbe? Nem a "D" meghajtóra, vagy a dokumentumok mappába, hanem a "wordbe".

[i]"amit illene mindenkinek tudni, ha már boldogulni akar ebben a világban."[i]
Az a baj, hogy a világ elég gyorsan változik, ezeket az eszközöket viszont olyanok is használják, akik pl idősebbek, még nem ebbe nőttek bele, vagy szimplán nem technikai beállítottságúak. A gyártók meg nekik is el akarják adni a termékeket, ezért a lehető legegyszerűbbnek kell lennie.