( Hevi | 2014. 07. 03., cs – 13:32 )

"...az összes olyan haszontalan szemét, amik nélkül is jól elvoltunk cirka száz évig, ide értve a tempomatot, szervót (szgk-ba értem, nem az kamionba), távtartást, esőérzékelős ablaktörlőt, kanyarbavilágítós fényszórót."

Tudod milyen jó a tempomat? Autópályára fel, tempomat bekapcs, legalább a sebességemre nem kell figyelnem percenként, hogy nem-e lassultam be véletlen 110-re, vagy fel 150-re.

De sokszor városban is bekapcsolom, amikor tudom, hogy zöldhullám van. Szervó szintén nagyon okos dolog, főleg a sebességre keményedőt. Amit ugyanolyan könnyű tekergetni 220-nál, mint 20-nál, azt nem szeretem.

Távtartás szintén autópályán ideális. Használni még nem használtam, de sokszor van olyan, hogy megyek tempomattal 130-cal, ő is megy tempomattal 129-cel. Vagy visszaveszek 128-ra, vagy megelőzöm. Vagy van olyan is, aki 125 és 130 közt ingadozik, ami elég idegesítő, de ő is nyilván olyan véleménnyel van a tempomatról mint te. Ilyen esetekben a távtartás egész kellemes lehet, illetve a ráfutásos baleseteket is megelőzheti az autópályán.

Esőérzékelős ablaktörlő nekem se igazán jött be, jobb lenne inkább valami fokozatmentesen állítható megoldás.

Kanyarvilágítás meg szintén überkirály dolog (lenne, ha lenne nekem is), hiszen normál világításnál pont oda nem látsz kanyarodás közben, amerre menni szeretnél. Ez főleg alacsony sebességnél észrevehető nagyobb kanyarokban, de országúton sem lenne hátrány.

LED-es távolsági fény, ami ha jönnek szembe, akkor azokat a LED-eket lekapcsolja, amivel elvakítaná a szembejövőt, de a többi fent marad? Ha frankón megcsinálják, a fentivel egyetemben elég sokat adna a biztonsághoz, azzal, hogy LÁT az ember.

Szerk:

Btw, remek flamebait volt :)