( johans | 2014. 05. 21., sze – 14:09 )

Van egy egészen pici logikai bukfenc az okfejtésedben:

- H.264: MPEG LA licenszet kell venni a használatához. WebM: A Google visszavonhatatlan, ingyenes használati jogot biztost.
- JPEG: nem igazán tisztázott a jogi helyzete. Forgen Networks, JPEG committee, Global Patent Holdings, hogy csak néhányat említsünk, akik az elmúlt tíz évben pereket indítottak miatta. WebP: a Google-é, aki visszavonhatatlan, ingyenes használati jogot biztost.
- JavaScript vs Dart: a Dart nem lenne rossz a javascript leváltására, és - lévén mindenki által elérhető, szabványosított, nem látom, hogy ez hogy segítené A Gonosz Világuralmi Törekvéseit. Másrészt azok a dolgok mondanak neked valamit, hogy C# vagy TypeScript?
- SPDY vs HTTP: ez marhaság, az SPDY tulajdonképpen egy transzport réteg a HTTP alatt, és a HTTP 2.0 DRAFT része. Persze lehet, hogy te nem szeretnél gyorsabban betöltődő weblapokat, de valamiért még az Internet Explorer is támogatja (a 11-es, Win 8.1-es verziótól kezdve - Win7-en nem lehet bekapcsolni).

Szóval én itt csak ingyenes, jogilag egyértelmű dolgokat látok, amik alapvetően egy jobb web irányába mutatnak (sávszélesség-igény csökkentés, ingyenesen licenszelt, tisztázott technológiai hátterű formátumok, reszponzívabb weboldalak), és nem látom azt, hogy ezzel hogyan valósulna meg a Gonosz Totális Kontrollja. Szeretnék rámutatni, hogy a versenytársak kiszorítása érdekében csak önmagával kompatibilis, zárt technológiában nem a Google utazott évtizedeken át.