( Balzamon | 2014. 04. 14., h – 09:44 )

Azt hiszem nem érted. A jog társadalmi viszonyokat rendez. A házasság egy társadalmi viszony (vallási, történelmi, biológiai okokból így alakult), ami egy férfi és egy nő viszonyát rendezi, ahol a felek bizonyos feltételek (házassági szerződés) esetén egyéb jogokat szereznek. Értéket közvetít, az emberi faj fennmaradását biztosítja, még ha nem is tökéletes, nem is hibátlan. (pl: válás, meddőség, az ember nem monogám)

Azt mondjátok, ez nem jól van így, mert a házasság diszkriminatív, kizárja a melegeket. Én azt mondom, a házasság a fent említett viszonyt rendezi. A melegek egyszerűen a nemi irányultságuk miatt nem tartoznak bele.

De tételezzük fel a házasság tényleg diszkriminatív és harcoljunk a diszkrimináció ellen. Szerintem külön kell a többi viszony rendezni, mivel hangsúlyozom a házasság mint jogviszony a fent említett társadalmi viszonyt rendezi. Nem tudom ezen mit nem lehet nem érteni.

Nézzük milyen feltételeket szab a házasság:
- ember
- 2 db
- felnőtt
- eltérő nemű.

Tehát aki magát liberálisnak, meg jogvédőnek meg stb.-nek tartja, az álszent, ha nem mindegyik feltétel eltörléséért küzd, mert csak akkor szűnik meg a diszkrimináció. Nem kellenek a hülye kifogások, hogy melyik miért nem. Az én véleményem továbbra is az, hogy ha valamelyik feltétel megszűnne, azzal nem a diszkrimináció szűnne meg, hanem maga a házasság. Azaz hívhatnánk továbbra is házasságnak, de minek, az már valami más lenne ugyanazon a néven. Ezt nem támogatom.