( zsolt | 2014. 01. 18., szo – 01:32 )

Én nem tudok olyan, hivatalosan is elismert, igazolt esetről, hogy valaki kigyógyult volna a cukorbetegségéből (kivéve a terhességi diabeteszt)

Nem tudom, milyen hivatal számít nálad, de a szakirodalomban rengeteg ilyet lehet találni, igaz csak az utóbbi 10-15 évben kezdték az étrendi változtatásokat tudományos módszerekkel is vizsgálni.
A google tudományos hírkeresőjével érdekes dolgokat lehet megtudni, amiről az orvosok is ritkán tudnak. Náluk sajnos el lehet lenni nyugdíjig szakirodalom-olvasás nélkül.

Példa:
http://diabetes.diabetesjournals.org/content/53/9/2375.short
20:30:50 szénhidrát:fehérje:zsír arányú étrend 5 hét alatt drámaian csökkentette a vér cukorszintjét férfiakon.

A visszafogott kalóriájú ketogén étrend egyébként még durvább tud lenni, mint a fenti, de most nincs időm cikkeket keresni.

Sajnos van egy rokonom, aki a cukorbetegségére tablettás inzulint kapott. Lehetséges mellékhatása a tablettának infarktus és veserák. Neki mindkettőbe sikerült beleszaladni. Az orvosok bénázásai kapcsán rengeteget olvastam a neten tudományos cikkeket és megdöbbentő, hogy mi mindenre van már megoldás, amiről nálunk nem is hallottak. Sokszor az orvos az ellenkezőjét javasolja a tudományosan évek óta bizonyított terápiának.

Ezért azt gondolom, hogy érdemes odafigyelni az egészségünk megóvására.