( Finder | 2013. 12. 08., v – 10:10 )

Nekem ugy tunik, hogy gondjaid vannak a hordozhato kod irasaval...

"- nincs "#include ""
Compile time overhead... semmit nem jelent.

"Legjobb példa két irányítószám összehasonításakor nem használt atoi(), vagy strncmp(..,..,4) helyett *(int *) használata."
Ez az, csupan nem hordozhato egyreszt az endianness miatt, masreszt pedig a strict alignment miatt. Ha a kernelednek kell megoldani a nem igazitott memoriaeleresedet akkor meg maris sokkal tobbet buktal az egeszen. Azt az aprosagot meg remelem nem kell mondanom, hogy az a szerencsetlen int nem feltetlenul 4B es raadasul igy semmi hibakezelesed sincs. Marhara megerte.
Raadasul ez egy nagyon durva corner case. El nem tudom kepzelni, hogy ilyen gusztustalansagot irjak hacsak nem az utolso orajelet is ki kell facsarni a gepbol... Sok sikert ennek az atultetesevel zip code-okra, meg ugy altalanossagban barmire ami nem egy 4 jegyu szam.

"Tehát nem a fordítótól függ, hanem nem tudjuk. Ha utánanézel, ez így van a legtöbb fordító esetén."
Ez pontosan azt jelenti, hogy a forditotol fugg... A szabvany a forditora bizza. Ha a forditonak ezek utan nem muszaj erre garanciat adnia neked.

"Tehát hibásan programoztam, de csak akkor derült ki, amikor ezt a marhaságot linuxon fordítottam le."
Tehat az x86, ARM, stb. mind sz#r mert a te hibas kodod nem ugyanugy viselkedik rajtuk mint a masik rendszeren ahol szinten nem szabadott volna hasznalnod. Egeszen erdekes logika.