( BZoltan | 2013. 09. 05., cs – 06:21 )

A Meltemi (korábbi nevén Clipper) programra gondolsz. Az egy teljesen életképes Linux + Qt alapú adatpáció volt az 50-100 dollár BOM árú kisebb képernyős telefonokra. Ennnek a csapatába menekült a Maemo csapat egy jelentős része.

A baj csak az volt, hogy előszőr a vezetőség menekült oda, mégpedig az ostobább és gumigerincübb része. Na ők a haverjaikkal kezdték a bővítést. Eleinte azt mondták, hogy max 200 fős lesz a csapat és mindenki kódolni fog még a vezetőség is (Muhaha), aztán jött, hogy 300, majd 500...a végén ot zsizsikelt az összes tróger menedzser akinek még nem volt gyomra a Windows-os organizációba leszerződni és elég jó haverja volt annak a 2-3 kretén főnöknek.

A technológia (Qt/QML) nagyon is ígéretes volt, a platform lényegében kész volt, de a stabilitási és teljesítmény porblémákat nem tudták határidőre megoldani. Egyszerűen a nagy kapkodásban nem építettek ki korrekt Continous Intergration és Automatic Testing infrastruktúrát. Szedettvedett menedzsmenttel és buherált CI/TA infrastruktúrával pedig még 100-200 zseniális mérnök sem tud csodát művelni.

Aztán adig csúsztak, hogy ugyanabban a BOM (bill of material) sávban már kezdett érdekelt lenni a mikroszoft is. Na meg igazán nem akarta ám az Elop, hogy legyen egy felskálázható Linuxos platform.

Aztán aznap reggel amikor a népnek bejelentették, hogy vége a Melteminek akkor már sem commit sem pull joga nem volt senkinek a Meltemis git repozitorikhoz. Vélhetőleg kisütötték kéksugárra az egész hóbeleblncot és feltették a polcra.

A mérnököket szélnek eresztették a menedzserek pedig átnyergeltem a vindózos részleghez.