( trey | 2013. 05. 07., k – 10:44 )

" pl. abban az esetben fordult elő, amikor (figyelmetlenség stb miatt) nem volt használható IBM FRU-s diszk és kb azonnal kellett. ~HP viszont kéznél volt, így lett használatba véve. hónapokig benn is maradt. láttam benne, nem én tettem bele, szóval mint írtam láttam - és igazság szerint így sok kivetnivalót nem találtam a dologban. nem mai sztori, de tanulságos volt."

Működött != szakszerű. Ez egy szép barkács megoldás volt. Te bevállalnál egy ilyet saját felelősségedre? Máséra én is.

" de tanulságos volt."

Az biztos. Messze elkerülendő. Ez a tanulság.

"vagy vegyük azt, hogy mondjuk egy HP szerverbe / storage-ba teljesen eltérő kódú HP lemezt kapsz (nyilván más paraméterekkel és FW-el), mert a keresett cucc éppen / már nem elérhető. a supported listán pedig az "új" nincs rajta. na ilyenkor mi van?"

Az anyagbeszerzés nem az én gondom. Az legyen az anyagbeszerző problémája. Ha egy nem retired kategóriájú szerverről van szó, akkor 100%, hogy van hozzá alkatrész. Eddig még nem volt olyan, hogy ne lett volna.

Természetesen, ha írásba adják, hogy vállalják a felelősséget, hogy egy nem supportált eszköz kerül a rendszerbe, akkor beleteszem. De ez már egy másik sztori. Ezt célszerű nem utólag tisztázni , hanem előre és az a biztos, ha a írásos nyoma van.

--
trey @ gépház