( uid_2783 | 2012. 12. 22., szo – 18:47 )

"A tüntetők nem azt mondják, hogy legyen ingyen minden folyamatosan"
Szegények csak nyelvbotlásból ismételgetik a transzparenseken olvasható szöveget, meg tévedésből égetik a tsz mintáját.

A visszatáncolás azért következett be, mert rájöttek hogy nincs anyagi fedezet erre (se).
Két év alatt utcára került annyi munkavállaló, ami előidézett egy szép összeget mint hiányt a költségvetésben. Több vállalkozás kivonul(t), szintén hagyott maga után egy lyukat. Ezek a hiányösszegek pedig arra késztetik ezt a fantasztikus kormányt, hogy faragjon a kiadási oldalon amennyit csak tud.
(már megint nekem jár a szám olyan témában, amihez itt a hupon sokkal okosabbak is laknak)

Abban a 16 szakban olyan is van, ami már az elmúlt 5 évben telített vagy túlmennyiségben létezik a piacon. Tehát akkor minek képezzünk még 5ezret ilyen szakonként? Adsz nekik munkát és fizetést itthon?
Azért fizessünk pl ügyvédképzést, hogy utána nemet mondhasson az állami kirendelésekre is? (mert maszek praxist nyit, ott 5ezer Ft a konzultációs óradíj, 15ezer egy ügyvédi felszólító levél, dübörög a kapitalizmus)

Fent linkelt doku -már az elején olvasható- egyoldalú, elfogult. Csak a hallgatók érdekeinek megfelelő információk láthatóak benne.
Én viszont a másik oldalon is azt a vékony réteget duzzasztom létszámmal, aki szerint nem elég szigorú a már bebuktatott keretszámosdi, a tsz, illetve nem az állam dönti el, hogy az ingyenes képzésre jelentkezőt -képességeinek megfelelően- melyik szakra teszi be, hogy utána a közszférában elhelyezze 10-15-20 évre -csupán azért mert az állam fizette a képzését-.
Nincs elég szigor az érdemjegyek terén sem, valamint nincs meghatározva hogy az x éves képzést pont annyi idő alatt kell elvégezni, amennyi az az x év.
Nincs szigor, szankció. 2000 óta nincs. Lehet hogy előtte se volt, de lázadás se volt.
Elhiszem hogy szar érzés nekik, hogy a kormány beletérdelt a lelki világukba, de vígasztalja őket az a tudat, hogy rajtuk kívül sokkal többen nagyobbat szopnak 1-2 éve.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"