( saxus | 2012. 11. 07., sze – 20:57 )

Folytatás innen: http://hup.hu/cikkek/20121102/november_5-e_clang-nap_a_freebsd_nel#comm…

Tehát otthon a web service-em nem adhat vissza egy tyúklétrával szeparált listát, mert megtiltod? Na ne már!

Fuszenecker_Róbert

Maradjunk a CSV-nél továbbiakban, mert az egy igen jó példa erre. A CSV alapvetően egy igen jól megkonstruált szerkezet, alapvetően le van feddve benne az összes eset. Ennek beolvasására és készítésére majdhogynem minden nyelvre van már valamilyen kész lib, széleskörűen tesztelve. Tehát alapvetően egy viszonylag jól bevált eszköz.

Aztán jön (legyen mondjuk) Average Béla, aki a kornak megfelelően PHP-ban dolgozik. Ő úgy gondolta, hogy egyszerűbb és gyorsabb egy explode("\n") egy foreach és egy explode(";") párossal megoldani a problémát, mert az csak két függvényhívás meg egy foreach, nem kell libet behúzni, dokumentációt olvasni meg mindenféle egyéb ocsmánysággal foglalkozni. Aztán a következő kolléga (én) szop vele, hogy hoppá, valamelyik partner többsoros terméknevet használt a cikknévben. Persze, hogy korábban is össze-vissza hülyeségek kerültek bele az ügyviteli rendszerbe betöltött árlistákba, az más kérdés. (Pl. elcsúsztak a mezők, mert a "Cucc (alfa;béta;céda)" terméknevet nem tudta értelmezni)

De semmi gond, jön az innováció! Használjunk tyúklétr^Wtabulátorral szeparált listát, mert az tök jó, nem lesz gond a ;-knél, az ügyviteli rendszer meg amúgy sem enged enter jelet a cikklistában. Aztán hogy-hogy nem, nekem mégis sikerült kicsikarnom egy Exceptiont-t egy Convert.ToInt32() hívásnál, mert valaki mégis jó viccnek tartotta, hogy a terméknév végére rakott egy tabulátort (Gondolom így másolta valami Excelből vagy honlapról, az ügyviteli rendszer meg nem trimmelt).

Mindez miért? Mert vannak olyan kontár barmok a világban, akik lusták utánakeresni és/vagy utánanézni valami normális, szabványos, jól bejáratott megoldásnak* és egyáltalán eszébe jutott, hogy tyúklétrával is lehet szeparálni listát ahelyett, hogy használta volna a feladatra teljesen alkalmas, jól bejáratott szabványos megoldást.

* Ha tudnád mennyit fogtam a fejem Average Bélán, mikor láttam munka közben, mikor ezeket a csudás CSV és egyéb parsereit tákolta, mikor valami gond volt vele...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™