( cherockee | 2012. 08. 25., szo – 11:32 )

a multitouch istenítésénél már elmondtam, hogy közel ugyan úgy használtam (webezés kivételével, bár ennek a mobilnet ára is oka volt) a windows mobile-os telefonom, mint az iphone első változatát lehetett. tény, smooth animálások, és default-ban telepített programok nem voltak olyanok windows-on, de meglepődnél az iphone bejelentése előtt hónapokkal miket toltak ki egyes xda-developers-es srácok.

azt meg ne mondjuk már, hogy az egy fórum, amikor láthatóan az ő kutatásaikat, hack-jeiket használta már akkor is fel proof-ként a windows mobile gyártók...

én arról beszélek, hogy az apple nem újrafeltalálta a telefont, ahogy állítja, hanem vette a cutting-edge kutatásokat, amik már készen voltak, alkalmazta a saját design principles elgondolását, és kiadott egy telefont, amit kevésbé töketlen gyártók x idő alatt amúgyis elértek volna.

(ejtsd: előzött, mert csak így kerülhetett be egy piacra, ahol ő nem volt jelen...tudta jól minden piaci szereplő, hogy ez a jövő, csak ráértek fejleszteni, mert vette még ezt is a nép.)