( Deemer | 2012. 07. 19., cs – 15:37 )

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mivel járnék jobban? Egy Open/DD WRT -s routerrel vagy egy Raspberry PI -al a következő feladatokra: Backup, Torrent, DLNA/XBMC, FTP/SMB, SSH + esetleg valamilyen media center, ami 5.1 -es rendszerre lenne kötve és a vinyón lévő zenéket játszaná le + a jövőben hálózati nyomtató (gyakorlatilag egy mini otthoni szerver)

Az ötlet röviden annyi lenne, hogy a számítógépen való torrentezést kiváltsam + tudjak hova backupolni SSD -ről + ha már van rá lehetőség, akkor streamelni a letöltött videókat (2 noti, hamarosan 2 okostelefon és 1 analóg TV). Van most egy 250 gigás 2.5" -os noti vinyó, azt tenném rá. Persze a különböző szolgáltatásokat csak okosan használva, a kis erőforrás miatt (azaz nem mindent egyszerre).

Streamelésnél alapvető gond ugyebár a kis erőforrás, ergo az on the fly konvertálás kiesik, de az véleményem szerint teljesen részletkérdés, mert notiról/TV -ről használnám leginkább, okostelefonnal max fájlokat érnék el.

Az a gondom, hogy azt nem tudom, hogy melyiknek lenne elég I/O kapacitása ... a routereknél gondolom a routolás bánhatja, de a PI -nál meg az USB -k és a LAN port ua buson csücsül, így nem vagyok benne biztos, hogy tudna egyszerre torrenttel tölteni + streamelni.

Szerintetek?

szerk: most gondoltam bene, az analóg TV -t csak a PI -al tudnám használni => +1 a PI -nak