( lx | 2012. 07. 02., h – 09:16 )

A konyhasó kisebb adagban is az érrendszeri megbetegedések egyik rizikófaktora, nagyobb mennyiségben pedig halálos méreg: több ilyen adag porciózható ki a kereskedelmi forgalomban kapható 1 kg-os kiszerelésből.
Ez a tulajdonság persze nem meglepő, hiszen a nátrium-kloridról beszélünk. Azt mindannyian láttuk az iskolában, hogy nátrium micsoda infernóra képes, ha vízzel találkozik (köztudott, hogy testünk kétharmada víz!), a klór hatását pedig éppen tisztáztad.

Erre mit mond a humánmeteorológus? Hogy tegyünk sót az ivóvízbe!
Ezek halomra akarnak gyilkolni minket!

... és még ha csak minket...
Mindenki tapasztalta akkor és látja most, hogy a gyerekeket tömik a sóskával, amely híres (sőt hírhedt!) a vastartalmáról - a vaséról, amely visszaállíthatatlanul kicsapja azokat a fehérjéket, amelyek szervezetünk építőkövei.
Gyerekgyilkosok...