( uzsolt | 2012. 05. 30., sze – 14:59 )

Szerintem egyszerű: az elkobzott akárhánymilliárdot (manyup) nem biztos, hogy az államadósság csökkentésére kellett volna felhasználni (ha arra használták fel egyáltalán - a mondás ez volt). Hanem szerintem egy kicsit a gazdaság lendítésére, egy kicsit támogatni azokat a vállalkozásokat, amelyeknek szükségük van rá, munkahelyteremtés, stb. Esetleg valahogy a gyermekvállalási kedv ösztönzése vagy hasonló (nem sok jó dolog történik az országban, de ez jó húzás - még akkor is, ha fideszes (ex-)polgármester ötlete).

Tudod, hiába csökken az államadósság, ha a nép nyomorog - előbb-utóbb valamelyik főokosnak megesik a nyomorgó népen a szíve, aztán elkezdik támogatni (munkanélküli segély - mert nincs munka, stb.), aztán cseberből vederbe, nincs elég adózó, aki kitermeli a támogatási összeget, újabb hitel. Egyre kevesebb embernek van munkája, gyógyszerre nincs zsé, egészségügy is megsínyli a dolgot, pedig nem áll valami fényesen most se.

Meglátásom szerint először a gazdaságot (nem, nem az államot) kell rendbetenni, hogy az stabil legyen, utána ha van egy biztos háttér, majd könnyebb lesz csökkenteni az államadósságot.

Szja csökkentés -> hawaii út? Óóóóó, én még a bruttómból se nagyon tudnék Audit venni, főleg nem újat. Sőt, még a szuperbruttómból se :(