( Csab | 2012. 05. 24., cs – 18:09 )

Nem tudom, hogy Orbán Viktor elég erős-e a Telenor vezetőjének kirúgásához.

A józan paraszti ész azt diktálná, hogy Viktor nem tudná elmozdítani a Telenor vezetőjét, de a gyakorlati tapasztalatok ezzel éppen ellentétesek. Lásd, Viktor előbb tudta, hogy mit akar a MOL csinálni, mint Hernádi Zsolt. Be is jelentette, hogy kilépünk a Nabucco-ból, Hernádi meg tudomásul vette.

Orbán őrülten hasonlít Gyurcsányra:
- Gyurcsány megígérte, hogy a 4% szolidaritási adó átmeneti a "gazdagok" fizetésén
- amikor eltörölte, megemelte a felső kulcsot és szolidaritási adó nélkül is annyit fizettél, mint előtte
- Orbán megígérte, hogy a bankadó átmeneti lesz
- mikor eltörli, a bankok észreveszik, hogy ugyanannyit fizetnek, mint előtte, bankadó nélkül

Minimális problémát jelentett Gyurcsánynak az Európai Jog, 2006-ban simán szétverette a népet, pedig akkor éppen nem is őrjöngtek. Nem okozott fennakadást, hogy úgy nyert választást, hogy meghamisította a KSH adatokat és hazudott mindenkinek. Sőt, a kuruc.info lekapcsolása (lefizették az amerikai szolgáltatót) hasonló európai szellemiséget tükrözött.

Orbán is hasonlóan Microsoftos szellemiségben fogja fel a jogrendszert. Az Európai Jog annyiban probléma, hogy egy csomó drága ügyvédet kell alkalmazni, aki EU konformra fordítja az államosítás szót.

Amikor külföldiekkel beszéltünk az EU-s jogról, meg hogy védi-e a polgárokat, kötelességszegési eljárásról, akkor elmagyaráztam, hogy a jelen kormánynak minimális nehézséget okoz EU konform megoldással lehúzni a pénzt a bankszámládról, ha akarja.

:)