( _Franko_ | 2012. 05. 22., k – 13:26 )

Jól tolod a terelést, csak a kérdésemre nem válaszoltál, minden más előkerült... :)

"Miből lenne GDP növekedés?"

Abból, hogy ide csalogatjuk a külföldi tőkét, ha már saját tőkénk nincs. Ami most megy, az a működő tőke elzavarása (mert tervezhetetlen a gazdaság működése) és a spekulatív tőke idevonzása (mert állampapírt csak spekulatív célból vesznek már). Ehhez hozzájön a nagy cégek adóztatása, mert ugye onnan vesznek el, ahol van pénz és ott van, ahol versenyképes termékek vannak, ezzel kontraszelektálják a cégeket. Pluszban a környező országokban erősen keresik a produktív munkaerőt, havonta többször kapok prágai, pozsonyi vagy brno-i állásajánlatokat, miközben a hazai IT piac még mindig a túlélésért küzd, a többi szektorról nem is beszélve. Sajnos az a helyzet, hogy 2010-ben sokkal jobb helyzet volt, és sajnos az elmúlt 10-12 év sok nyomot hagyott az ország gazdaságán, bármennyire is vártuk a 2010-es kormányváltással a fordulatot: nem lett jobb, mert csak visszaélni tudnak a hatalommal, élni nem.

"Mindennek ára van, a Megyó-Gyurcsány-Bajnai kormányoknak az ára 10 év szopás lesz. Ezt nem lehet megúszni, ki kell fizetni."

A mostani ámokfutásnak hány év hátraléka lesz? Mert ezt is ki kell fizetni... csökkenő GDP-ből növekvő államadósságot nehéz rendezni. Több feltörhető malacpersely már nincs.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home