( locsemege | 2012. 01. 02., h – 15:28 )

Jól látod, szakirányú oktatás keretében cselekedtem mindezt. A motiváltság valóban fontos, ugyanakkor nem mondhatja a bölcsész sem, hogy nem tanulja meg, hogyan kell jelezni a buszon, mert akkor nem fog tudni leszállni, hiába olvasott el egy rakás szépirodalmi művet. :) Szóval azt akarom mondani, hogy a személyi számítógép - PC - általános használata olyan ismeret, amely manapság a mindennapi élethez lényegében elengedhetetlen. Hasonlóképpen a mobiltelefonok használatához, de én a KRESZ-t is idesorolnám.

Tehát egyszerűnek látom a dolgot. Tanítani kell őket gondolkodni, fenntartani a figyelmet. Elveket, módszereket kell megtanítani. Gondold csak meg, ha kijön mondjuk az MS Office 2012, változik a GUI, akkor mit ér az a tudás, ami arról szólt, hogy melyik menü melyik almenüjében van a micsoda?

Év közben segíteni kell a diákot, érezze, hogy ha tök buta kérdése van, mert lemaradt valahol, akkor sincs szankció. Ha évekkel ezelőtt meg kellett volna már tanulnia, de most is fehér folt, szívesen elmondom, hiszen azért vagyunk a tanteremben, hogy megtanulják, amit nem tudnak.

Ugyanakkor számonkérés alkalmával már tudni kell. Ott követelmény van, s bizony meg is lehet bukni.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE