( Pontscho | 2011. 12. 21., sze – 14:39 )

A Windows bár nem abnormális, de gyenge minőségű oprendszer. Elméletben talán lehetne Linux-ra vagy OS X-re is írni millió vírust, trójait de a valóságban nem írnak. Lényegtelen milyen okból, a felhasználó a gépe előtt nem tapasztal olyan problémákat mint a Windows Pc előtt.

Fail. Az elterjedtsegben keresendo az ok. Amiota az osx atlepte az 5%-ot ugy alles zusammen, azota egyre tobb trojai jelenik meg ra. Linux 1%-a a kutyat nem erdekli (annak ellenere, h arra is eleg szep szamban jelentek meg/jelennek meg firgek).

A Linux fejlesztése teljesen nyílt, az apró hibák is ismertté válnak és az Apple sem sepregeti Microsoft-módra görcsösen a szőnyeg alá az OS X hibáit.

Mar szamtalanszor ki lett targyalva, h a nyilt forras miert nem jelent semmit, nem egy kritikus sebezhetoseget astak el a linux kernel changelogban. Az Apple pedig csak azokat a hibakat nem sepri gorcsosen a szonyeg ala ami durva nyilvanossagot kapott. A tobbit ugyanugy elassak ok is, de ez sem a forras milyensegetol, hanem mentalitastol fugg. Ebben egyik csoport sem kulonbozik a masiktol.

Linux gépem soha nem dobta el magát. Ha te ilyet tapasztaltál akkor nálad a hardverrel lehetett gond.

Szerencses ember vagy, van kapasbol ket peldam az ellenkezojere linux alatt: 1) reiserfs szimpla es uzemszeru shutdown/reboot parossal is kepes volt elkorruptolni magat. Javithatatlanul, pont mint ahogy mysql is hajlamos idonkent ilyen kedvessegre. b) az xfs linuxportja eleinte es egy jo darabig egy ekezetes filenevtol elpanikolta a kernelt, majd az adott kotetet tobbet nem lehetett mountolni. Attol, h linux, windows vagy osx meg nem szamit semmi. Az szamit, h milyen minosegu user ul elotte.

Macintosh nemcsak egy nagyon jól megcsinált minőségi gép de (természetesen) az OS X is beton-stabil rajta.

Ehhez kepest egy uninitelt ppp if reinitje kernel panicba taszitja a gepet, de az usb subsys is kepes ilyen kedves elkepzelesek megvalositasara. osx alapvetoen nem a stabilitasa miatt terjed, hanem mert faek bonyolultsagu hasznalni, az utolso fekete repper is kepes magat egy-ket kattintassal beleokadni a nagyvilagba a kretensegeit.

---
pontscho / fresh!mindworkz