( psc | 2011. 10. 08., szo - 21:07 )

az egy dolog, hogy ő azt hiszi, hogy nem tud ilyet a rádiója...
nagyon sok éve láttam utóljára RDS nélküli rádiót, ami RDS-es, az meg tudja, max. ő nincs tisztában evvel (ami könnyen lehet, hisz nem tudja, hogy miért történik a kérdésben levő dolog. :) )
http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System#Content_and_implementati…

amúgy meg egy időben nálam is be volt kacsolva a TA/TP funkció, (most már nem használom, mert szerintem haszontalan, s inkább idegesít), s most, hogy belegondolok, valóban a legtöbb esetben úgy kezdősött az Inforádió útinfó blokkja, hogy "Ezek voltak a hírek...", s kezdték az úntinfókat mondani.
99,9999999999%-ig biztos vagyok benne, hogy PEBKAC van, és a TA/TP -ről beszélgetünk, s az Inforádió TA/TP blokkját fogja be a rádiója...

véleményemet erősíti, hogy kiírja neki, hogy "Traffic Radio", tehát a rádió valamit kíír, tehát jó esély van rá, hogy kiírja az adók nevét is, tehát valószínű RDS-es.
szóval valószínűleg a kérdező kiejelntésével ellentétben tudja a TA/TP-t...
amikor befogja a traffic infókat (TA/TP), akkor azt írja ki neki, hogy Traffic Radio, teljesen logikus, talán ha jól dereng, Peugeot-ok gyári fejegysége is ezt írja ki (Clarion fejegységek, azt hiszem) TA/TP vételkor.