( strogg | 2011. 05. 26., cs – 11:26 )

Rendszer visszaállitási pont egy megoldás erre, továbbá mielött felülvágja meg szokta kérdezni, hogy tutira felülirja e.

Off
Igazából nem az 1000 disztró féle töredezettség a fő gond,
hanem az, hogy nincsen a kvázi "linux32" api, és egy directX analógia a mai napig sem.
Amig a w95-98 ra irt DeuxEx, és system shock, unreal tournament, knights and merchants,heretic2, starcraft+bw, fallout2, simán megy, (az ss2 kért egy patch-et, ami egyetlen 2 megás .exe fájl volt, tehát kb: 10mp volt megreszelni)
és mennek w7 -en, (azért ezt a listát irtam, mert ez most fennt van wines gépemen), addig próbáld meg a loki-s homeworld, heretic2, tribes2, vagy a nem loki-s neverwinter, darwinia, játékokat felrakni mondjuk akár csak a tavalyi ubuntura, és/vagy opensuse 10.x-re. Nem 10mp reszelés lesz, de nem is egy napos. :))))))

És a két napos xopáshoz sme mindegy, hogy milyen leirást, és hol nézed, mert ugye ahány disztró annyi féle leirás lehetséges a megoldáshoz. pl. Debianos leirás ubuntuhoz, (vagy forditva) valszeg nem nyerő.

Ez a gond a linuxal több mint egy évtizede, ezért nem mozdul az elterjedtsége desktop fronton gyakorlatilag lassan 15 éve. Amig ez nem oldódik meg, addig a linux biztosan esélytelen desktop pc fronton, de céges kliens PC szinten is. Ennek okán nem látom be, hogy bárki miért is ölne zsét bármiféle kereskedelmi fejlesztésbe, és teljesen érthetőp ha az a m$ azt mondja, hogy "na kedves linxuosok, nem vagyunk a linuxos skype ellen, de akkor lehet a pánztárhoz fáradni, hogy fizessétek a fejlesztést." És tényleg nem lehet haragudni rájuk emiatt. De ez már nagyon off.
--