( zyxon | 2011. 03. 25., p – 17:47 )

GeoHot nem feltétlenül sértett DCMA-t a PS3 jailbreak-kel, ugyanis volt már precedens arra (http://www.wired.com/gadgetlab/2009/08/cydia-app-store/), hogy hasonló dolog történt egy másik gyártó másik termékével (iPhone), ahol olyan ítélet született, hogy a DRM megkerülére bizonyos esetekben nem illegális. GeoHot anno az iPhone 1-ben egy olyan kiskaput fedezett fel, amivel képes volt nem támogatott hálózaton is használni a készülékét (http://www.youtube.com/watch?v=zM4nDoxoYgQ). Mindkét előbb említett eset legálisnak minősül az ítélet értelmében (legalább is az USA-ban).

(A fenti cikkből)Az ítélet értelmében legális:

*allow the unlocking of mobile phones to change carriers.
*allow the cracking of video game digital rights management controls to probe security flaws.
*allow the breaking of DVD encryption by professors, students and documentary makers so the clips can be used for education and commentary.
*allow the blind to circumvent locks on e-books to enable read-aloud features.
*allow the bypassing of broken or irreplaceable dongles.

Szóval hogyha figyelembe vesszük a fenti ítéletet simán elképzelhető, hogy a GeoHot által kontribjútolt jailbreak nem is illegális. Persze fog majd születni egy ítélet, aminek szerintem 50-50 a kimenetele. Amiért szerintem Hotz elítélhető az a PS3 EULA-jának megsértése és a bizonyítékok megrongálása.
___
Blogom