( kuszi | 2010. 07. 19., h – 06:51 )

Hello!

A RIM-nek nincs sok félnivalója, masszívan vezet, és elsősorban nem divat/design okokból, hanem mert tényleg annyival használhatóbb. Kicsit csípte a szememet a "jobb szoftver" - miben és hogyan jobb? Egy szoftver és a felhasználói élmény rengeteg faktor együttes eredője. Van akinek a lapozáseffektus élmény, nekem meg az, ogy miközben headseten beszélek, épp megjön az email amiről szó van és meg tudom nyitni és nézni, és gyorsan be tudom gépelni a választ. Van akinek szórakozásra kell, van, akinek munkára.
A mobilpiacot minden szempontból a Nokia vezeti, akárhány milliót ad el az Apple egy kampányban. Jó, ha tizedszázalékokat tud mozdítani a piaci részesedésen.

Okostelefonban is még talán most is több RIM-et használnak mint iPhone-t, és az USA piacot kell figyelni, elsősorban oda dolgoznak a fiúk.

Éppen ezért helyénvaló, hogy odaböknek a nagyok (Nokia, és várom a Samsung, HTC megnyilatkozását is) Jobs úrnak, bármilyen szimpatikus egyébként. A RIM szava is fontos, mert vállalati körökben vezető, ott, ahol iparágakról, részvényekről, egyebekről döntenek.

Az iPhone trendi, szexi design-cucc - majd elmúlik. De a többieket jobban kellene tisztelniük, évtizedes tapasztalatokat nem lehet egy designer csapattal lenyomni.
Mint az antenna ügy mutatja...

---------------------------------------------
gentoo - sabayon - smalltalk - flamenco